Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Εκλογές και Αποχή; ΟΧΙ! ΟΧΙ στην Απόχη της Αποχής!

Δείτε το παρακάτω φυλλάδιο - κάντε κλικ πάνω του για να το δείτε σε μεγένθυση, να το κατεβάσετε, να το μοιράσετε:

... Πρέπει να γνωρίζουμε πως, με την Αποχή από το Εκλογικό μας Δικαίωμα το οποίο το εξασκούμε μια φορά σε μερικά χρόνια (Σπάνιο Δικαίωμα), δεν τιμωρούμε κανέναν, αλλά πρακτικώς υποστηρίζουμε αυτούς, που παίρνουν την πλειοψηφία των ψήφων - τυπικά δηλαδή, αυτούς που έχουν τους μεγαλύτερους κομματικούς μηχανισμούς, αφού τα ποσοστά πάντα μετρώνται επί της εκατό στα έγκυρα ψηφοδέλτια (τα άλλα αγνοούνται)..

Κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε όσοι σκέφτεστε την Αποχή ως Διαμαρτυρία:

  • Στην Ελλάδα η Αποχή βολεύει 2 πολιτικά κόμματα: ΠΑΣΟΚ - Νέα Δημοκρατία, επειδή έχουν ήδη μεγάλους μηχανισμούς - άρα αρκετούς δεδομένους ψηφοφόρους. Αναλογικά λοιπόν οι ψήφοι αποχής δίνουν σε αυτά τα κόμματα μεγαλύτερη δύναμη.

  • Η Αποχή στις βουλευτικές εκλογές άγγιξε το 30%, και ως αποδεικνύει το παραπάνω φυλλάδιο το ΠΑΣΟΚ με ελάχιστη διαφορά στους ψήφους υπερ του μεταξύ 2004 και 2009, λόγο της αποχής, την μια φορά έχασε, την άλλη κέρδισε με τεράστια διαφορά (10%). Η αποχή λοιπόν, στην πράξη, παίζει καίριο ρόλο στον καθορισμό της αύξησης δύναμης των μεγάλων πολιτικών κομμάτων σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν πολλοί πως είναι είδος διαμαρτυρίας ενάντια στα κόμματα.

  • Η Αποχή, μπορεί να οδηγήσει σε ανεπανόρθωτα απρόβλεπτα. Δείτε π.χ. τι έγινε σε Δήμο στο Λονδίνο, όπου περίπου το ~75% των Άγγλων νόμισαν ότι με την αποχή θα περνούσαν κάποιο μήνυμα.
    http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/10/blog-post_3253.html

    http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/10/blog-post_6221.html
    Το 25% που ψήφισε, ήταν πλειοψηφικά μουσουλμάνοι, με αποτέλεσμα, να βγει Δήμαρχος στην πόλη.. ένας Άραβας Μουσουλμάνος, και μάλιστα... Δημοκρατικά.
Αν πραγματικά θέλετε να διαμαρτυρηθείτε, ο δρόμος ΔΕΝ είναι η Αποχή (ή αλλιώς διαμαρτυρία από τον καναπέ). Ο δρόμος για Διαμαρτυρία είναι Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Ενημερωθείτε για όλους τους συνδυασμούς. Δείτε τηλεόραση. Πάρτε κανα τηλέφωνο να ρωτήσετε. Περάστε από κανένα γραφείο, ή από κανένα Προεκλογικό Περίπτερο και συζητείστε!.. Το δικαίωμά μας στις εκλογές, είναι η μόνη δύναμή μας να αντισταθούμε, να περάσουμε το μήνυμά μας. Με το να αρνηθούμε αυτό το δικαίωμα, σημαίνει ότι αποδεχόμαστε πως όποιος και να βγει, εμείς θα είμαστε ευχαριστημένοι!

Εφόσον, κατανοήσετε, πως με την Αποχή, απλά δίνετε το δικαίωμα σε όσους σας φέραν στο χείλος της καταστροφής και της μιζέριας, να καυχώνται πως πήραν υψηλό ποσοστό και πως Δημοκρατικά μπορούν να κάνουν ότι θέλουν σε εσάς ξανά, και εφόσον αποφασίσετε πως θα αντιδράσετε υπεύθυνα με την συμμετοχή σας, το ερώτημα που μπαίνει, είναι... από που ν' αρχίσετε!

Όπως είπα, θα πρέπει να το ψάξετε. Αλλά αν θέλετε λίγο βοήθεια, τότε θα πρέπει να επισκευτείτε το παρακάτω εργαλείο:
http://www.euprofiler.eu/area/gr/


Αυτό το εργαλείο είναι από τις ευρωεκλογές, και σίγουρα δεν είναι απόλυτης ακριβείας, αλλά σε γενικές γραμμές θα σας βοηθήσει να βρείτε τον πολιτικό σας εκφραστή σε διάφορα θέματα. Προτείνω να το δοκιμάσετε ως βοήθημα, αν δεν γνωρίζετε από που αλλού να ξεκινήσετε.

Σε κάθε περίπτωση, αφιερώστε λίγο χρόνο, αναζητείστε πληροφορίες, ρωτήστε, και ψηφίστε ότι σας εκφράζει περισσότερο. Γιατί μόνο η υπεύθυνη αντίδραση έχει νόημα!.. Και η Αποχή είναι εύκολη λύση, αποδοχή και ανευθυνότητα!...

Μην ξεχάσετε να ενημερώσετε και να συζητήσετε γι' αυτό το θέμα, με τους γνωστούς σας!...