Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Ένας πρόχειρος δρόμος χωρίς προστασία! - Όποιος πάθει ατύχημα, ευθύνεται ο ίδιος!

Περιοχή: Παπανικολάου, οδός Ελευθερίας.

Μέλη της ομάδας «Συμμετέχω και Εγώ!» πήγαν και φωτογράφησαν τον δρόμο που έχει μπαζωθεί πρόχειρα σε μια προσπάθεια αποφυγής διάβρωσής του από την θάλασσα. Ο μη στρωμένος δρόμος με τους ογκόλιθους που προεξέχουν, μπορεί να προκαλέσει σοβαρό ατύχημα σε διερχόμενους οδηγούς.

Σύμφωνα με τα όσα είπε κάτοικος της περιοχής, τα μπάζα στην παραλιακή ζώνη καλώς τα ρίξανε γιατί εδώ και ενάμιση χρόνο είχε φαγωθεί ο δρόμος και δεν επέτρεπε η κτηματική κάποιες διορθώσεις. Σφάλμα του Δήμου είναι πως δεν έχει στρώσει τους ογκόλιθους και είναι επικίνδυνα για ατύχημα και θα έπρεπε να βάλει φωσφορούχους κώνους.

Όσων αφορά την κτηματική υπηρεσία, σημείωσε ο κάτοικος πως είχαν θέσει το ερώτημα στην υπηρεσία, αν γίνει ατύχημα ποιος ευθύνεται; Η απάντηση της Δημόσιας υπηρεσίας ήταν, πως θα ευθύνεται ο άνθρωπος που θα πάθει το ατύχημα. Στον δρόμο αυτό, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες και το σχετικό βίντεο, φαίνονται  μόλις 8 φωσφορούχοι κώνοι στην αρχή του δρόμου προς την στροφή, ενώ ο υπόλοιπος δρόμος παραμένει ακάλυπτος και επικίνδυνος!





O δρόμος όπως μπορείτε να διαπιστώσετε δεν είναι και πολύ πλατύς, ενώ είναι πολυσύχναστος! Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε και η παρουσία ενός τεχνητού εμποδίου λίγα μέτρα παρακάτω, χωρίς κάποιο εμφανή λόγο ύπαρξης, το οποίο εμπόδιζε στην κυριολεξία την κυκλοφορία, όπως φαίνεται από τις παρακάτω φωτογραφίες.


Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στον Δήμο Πατρών, στην παραλία, εκεί όμως η αντιμετώπιση είναι εντελώς διαφορετική! Στις παρακάτω φωτογραφίες, αλλά και στο βίντεο φαίνεται η αντιμετώπιση παρόμοιου προβλήματος - το οποίο είναι και λιγότερης έκτασης, αφού ο δρόμος είναι πλατύς - στον Δήμο Πατρών.




Παρότι στον Δήμο Πατρέων ο δρόμος είναι πολύ πιο πλατύς, έχει μπει και κίτρινη λωρίδα, και πυκνοκατοικημένα κολονάκια σε αρκετή απόσταση από την άκρη του δρόμου, ενώ στα επικίνδυνα σημεία έχουν μπει μικροί φράκτες ώστε να εμποδίζουν πιθανόν και πεζούς να πλησιάσουν εκεί!

Επειδή πιστεύουμε πως η κατάσταση του δρόμου στη Περιοχή Παπανικολάου είναι επικίνδυνη, δημοσιοποιούμε το θέμα, ελπίζοντας να υπάρξει κάποια σύντομη κινητοποίηση από τους υπευθύνους. Σε αυτό το σημείο αναφέρουμε και ένα γεγονός που έγινε, κατά την φωτογράφιση στον Δήμο Πατρέων, όπου ένα μηχανάκι... «έπεσε» στα κολονάκια!

Αν ο κόσμος πέφτει σε προστατευμένα φωσφορίζοντα κολονάκια την ημέρα, αναρωτιόμαστε για το πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση τώρα στην περιοχή Παπανικολάου! Τι θα γινόταν άραγε αν το παραπάνω μηχανάκι είχε πέσει στην άκρη του δρόμου στην απροστάτευτη περιοχή Παπανικολάου;.....

Φύλλα παρατημένα στο δρόμο!... Λίγη καθαριότητα παρακαλώ!



Περιοχή: Παπανικολάου - Οδός Ανδρούτσου και Ελευθερίας.
Ένα φορτηγάκι του Δήμου, θα μπορούσε να κάνει αυτό το θέαμα.. ανύπαρκτο!.......

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

H πλατεία των σκουπιδιών.... :/


Περιοχή: Πλατεία Αγ. Σοφίας & Αθηνών, Πάτρα (απέναντι από το ΙΚΑ).

«Και εγέμισεν ο τόπος σκουπίδιαν!...».. Κάποιος υπεύθυνος θα έπρεπε να τα μαζέψει αυτά!...